Suoraan sisältöön

Mikä Pirkkaset on?

Pirkkanen on Pirkanmaan yhteinen lastenkulttuuriverkosto, joka toimii alueen yhteisen lastenkulttuuritoiminnan hyväksi.
Toiminta käynnistyi syksyllä 2002 Pirkanmaan seutukuntien lastenkulttuurihanke Pirkkasen muodossa. Nykyään Pirkkanen toimii verkostona, joka kattaa jo suurimman osan Pirkanmaan kunnista.
Näkyvimpiä toimintamuotoja ovat joka helmikuu järjestettävä lastenkulttuurikuukausi Pirkkaset sekä kaikille avoin Pirkkaset-postituslista, jossa jaetaan tietoa lastenkulttuurin koulutuksista, seminaareista ja mahdollisuuksista alueella.


PIrkkaset työryhmä >

Liity postituslistalle >
 

Lasten Pirkkaset – Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi 1.–28.2.2021

Pirkkasissa voi vierailla virtuaalisesti

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi. Kuukauden aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata muun muassa tapahtumien, työpajojen, näyttelyiden ja leirien muodossa.  

Tänä vuonna lasten Pirkkasten teema käydään kylässä - etänä yhdessä kutsuu virtuaalivierailulle Pirkanmaan eri kuntiin. Kuukauden aikana kunnilla on oma kiertävä esiintyjävuoro, jossa kutsutaan kaikki pirkanmaalaiset lapset perheineen virtuaalivierailulle.  Tapahtumakiertueessa ja myös muussa ohjelmassa on tarjolla live-esityksiä ja videoita, joita voi seurata turvallisesti omalla kotisohvalla.

Kuukauden aikana ohjelmaa on  edelleen aikaisempien vuosien tapaan kunnissa paikan päällä. Vierailuja voi rajoitusten sallimissa rajoissa tehdä myös livenä. Ajan mukaisesti toivotamme siis,  ”Tervetuloa meille kylään,  ollaan nyt etänä yhdessä!

 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia! Seuraa tapahtumailmoittelua.
Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia pandemiaan liittyen ja tiedotamme muuttuvista tilanteista mahdollisimman pian.

 

Käydään kylässä -tapahtumat

Tänä vuonna lasten Pirkkasten teema käydään kylässä - etänä yhdessä kannustaa virtuaalivierailulle Pirkanmaan eri kuntiin.

Kiertävä esiintyjävuoro mahdollista virtuaalivierailun naapurikunnan esitykseen, näyttelyyn tai vaikka satutunnille.  Vierailulle pääsee siis turvallisesti omalla kotisohvalla istuen. 

Käydään kylässä -tapahtumat

Piirretyt lapsihahmot heiluttavat

Paperista tehtyjä lumihiutaleita pöydälle levitettynä.