Suoraan sisältöön

Mikä Pirkkaset on?

Pirkkanen on Pirkanmaan yhteinen lastenkulttuuriverkosto, joka toimii alueen yhteisen lastenkulttuuritoiminnan hyväksi.
Toiminta käynnistyi syksyllä 2002 Pirkanmaan seutukuntien lastenkulttuurihanke Pirkkasen muodossa. Nykyään Pirkkanen toimii verkostona, joka kattaa jo suurimman osan Pirkanmaan kunnista.
Näkyvimpiä toimintamuotoja ovat joka helmikuu järjestettävä lastenkulttuurikuukausi Pirkkaset sekä kaikille avoin Pirkkaset-postituslista, jossa jaetaan tietoa lastenkulttuurin koulutuksista, seminaareista ja mahdollisuuksista alueella.


PIrkkaset työryhmä >

Liity postituslistalle >
 

Lasten Pirkkaset – Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi 1.–28.2.2022

Lasten Pirkkasissa rohkaistaan löytämään omia supervoimia!

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi. Kuukauden aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen runsaasti ympäri Pirkanmaata. Lasten tapahtumat, näyttelyt, erilaiset esitykset ja työpajat rikastuttavat helmikuussa kuntien kulttuuritarjontaa.

Vuonna 2022 tapahtumakuukauden teemana on Lasten Pirkkaset – supervoimaa kulttuurista. Teeman ympärille rakentuu erilaista ohjelmaa, joihin voi osallistua aikaisempien vuosien tapaan kunnissa paikan päällä. Voit olla mukana toteuttamassa esityksiä tai kokemassa niitä. Lasten Pirkkaset on kulttuurikattaus elämyksiä. Hienointa olisi mukana olosi.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia! Seuraa tapahtumailmoittelua.
Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia pandemiaan liittyen ja tiedotamme muuttuvista tilanteista mahdollisimman pian.

 


Vuoden 2022 Lasten Pirkkaset- kulttuurikuukauden tapahtumahaku avautuu


Lasten Pirkkaset-kulttuurikuukausi on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Kutsumme kaikki mukaan tekemään tapahtumia yhteiseen juhlaan. Tapahtumahaku on käynnissä 30.11 - 31.12.

Vuoden 2022 teema ”Lasten Pirkkaset – supervoimaa kulttuurista” rohkaisee lapsia ja aikuisia tutustumaan omiin yksilöllisiin ominaisuuksiinsa ja voimiinsa. Oman tapahtuman voi ilmoittaa osaksi Lasten Pirkkasia ja mukaan mahtuvat niin isot kuin pienetkin 0-12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen suunnatut tapahtumat, kuten erilaiset esitykset, perhepäivät, työpajat kurssit tai näyttelyt.

Ilmoita oma tapahtuma osaksi Lasten Pirkkasia > (linkki avautuu 30.11.)

Määräpäivään mennessä ilmoitetuista tapahtumista koostetaan Pirkkasten helmikuinen ohjelma, joka julkaistaan 15.1.2022 nettisivulla.

Osallistuminen kuukauden ohjelmaan on maksutonta. Tervetuloa mukaan toteuttamaan monipuolista ja innostavaa lastenkulttuuria Pirkanmaalle!

 

 

Lasten Pirkkasten kiertävä esiintyjä

Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm. Veera kiertää helmikuun aikana ympäri pirkanmaata.

Salaisia asukkaita -esitys

Esityksessä puun ujot asukkaat esittäytyvät ja paljastuu, että jokaisella on erilaisia supervoimia: pieniä, suuria, pörröisiä, hurjia.
Esitys sopii 3-10-vuotiaille. Kesto n. 35 minuuttia

Supervoimaa-työpaja

Työpajassa tarkastellaan omaa sisimpää ja tutustutaan omiin supervoimiin mielikuvitusmatkan voimin ja musiikin tahtiin. 
Paja sopii 3-10-vuotiaille.  Kesto n. 45 min.