Laikunlava 10 vuotta

4.6.2022 | 14:00

Järjestäjä: Kaupunkikulttuuriyksikkö ja Operaatio Pirkanmaa
Sijainti: Puisto, Laikunlava

Kuvaus

Keskustan kesätapahtumien näyttämö Laikunlava täyttää 10 vuotta! Luvassa on juhlat, jossa on tarjolla musiikkia ja muuta ohjelmaa lähes koko päivän.

Tapahtuman tuottaa Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö ja sitä sponsoroi kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke Operaatio Pirkanmaa.

OHJELMA

Klo 14.00 Aron & Cool Company / Laikunlava
Klo 15.15 Snorkkelin TosiSatu-improvisaatioteatteriesitys / Kulttuuritalo Laikun edusta
Klo 15.15 Keskustori 360 º -opastettu raitti
Klo 16.15 Antti Autio / Laikunlava
Klo 17.30 Keskustori 360 º -opastettu raitti
Klo 18.30 Malla / Laikunlava

Lastenkulttuurikeskus Rulla on avoinna tavallista pidempään kello 10–18. Juhlahulinoihin osallistuvat yhteisötaidekoulu Hehkumahkun valloittavat Ruuti-klovni, Nalle ja Matami Huisku. Hahmot pitävät lapsille non-stop sirkus- ja maalaustyöpajoja klo 14–16. Tämän lisäksi Matami Huiskun maagiset saippuakuplat aina tasatunnein ja puolelta klo 14–16 välillä. Juhlapäivänä avautuu myös Rullan upouusi Satupolku, joka on koko perheelle tarkoitettu omatoiminen pieni seikkailu Kirjastonpuistossa.

Tapahtumassa ovat kaupungin kulttuuriluotsit esittelevät toimintaansa ja järjestävät päivän aikana suosittuja Keskustori 360 astetta -raittiesittelyjä opastetusti. Lähtö raitille on esitysten välissä.

Myös Kulttuuritalo Laikku on avoinna kello 10–18. Laikussa on avoinna kaksi näyttelyä: Galleriassa Risto-Pekka Blomin näyttely Valitsemaanne tunteeseen ei juuri nyt saada yhteyssä ja Studiossa Susanna Vuorion näyttely Maalauksia. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

ESIINTYJÄT

MALLA
Artisti ja näyttelijä Malla Malmivaara julkaisee taiteilijanimellä Malla koukuttavaa ja taitavasti tehtyä discon, housen ja elektropopin sekoitusta. Malla Malmivaarahan on kaikille tuttu nimi myös näyttelijäntyönsä kautta, mutta Malla tekee uraa myös suomenkielisenä pop-artistina. Malla on tyylikkään viileä ja suomenkielinen artisti, joka ei todellakaan kalpene ulkomaisten verrokkiensa rinnalla.

https://www.altagency.fi/artists/malla/

ANTTI AUTIO
Antti Autio on yksi Suomen rakastetuimmista uuden polven laulaja-lauluntekijöistä. Autio soittaa yhtyeensä kanssa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä musiikkia. Voimakkaat ja vilpittömät kappaleet kaipuusta ja rakkaudesta ovat lumonneet kuulijat ympäri Suomen. Ahkerasti keikkailevan artistin intensiiviset ja tunnelmalliset konsertit ovatkin useasti myyneet loppuun. Autiolla on poikkeuksellinen kyky vangita kuuntelija tilaan, jossa ajantaju sumenee.

Antti Autio esiintyy tällä keikalla harvinaisemmalla trio-kokoonpanolla: Antti Autio – kitara, laulu, Joel Parvamo – sähkökitara, Ella Rosenlund – viulu, piano, laulu.

http://www.anttiautio.fi/

ARON & COOL COMPANY
Aron on kansainvälistä tunnustusta saanut Suomen johtava Elvis-tulkki. Tyylikäs ja näyttävä Elvis-show on ollut suosittu ohjelmanumero erilaisissa tilaisuuksissa ja konserteissa sekä Suomessa että ulkomailla. Erityistä kiitosta Aron on saanut paitsi vaikuttavasta äänestään, niin myös hänen tavastaan esiintyä ja kohdata yleisö. Tällä keikalla Aron esiintyy yhdessä Cool Company -bändin kanssa.

https://aron.fi/

TAMPEREEN IMPROVISAATIOTEATTERI SNORKKELI
TosiSatu on lastenteatteriesitys, jossa tarinasta ja sen juonenkäänteistä päättävät lapset. Luvassa on yllätyksellinen ja aktiivinen teatterituokio pienten tarinankertojien kanssa. Lapset pääsevät vaikuttamaan yhdessä ideoidun tarinan kulkuun käännekohdissa, jotka ovat tarinan kannalta olennaisia. Tarina luodaan aidosti lasten päätösten mukaan ennalta suunnittelematta.

https://www.snorkkeli.fi/

KULTTUURILUOTSIT / KESKUSTORI 360 º -KULTTUURIRAITTI
Kulttuuri- ja liikuntaluotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka lähtevät täysi-ikäisten henkilöiden seuraksi esimerkiksi kävely- tai pyörälenkille. Kulttuuriluotsit ovat esittelemässä omaa toimintaansa telttapisteellä. Lisäksi luotsit järjestävät kaksi opastusta Keskustori 360 º -kulttuuritaitille. Kulttuuriraitit esittelevät Tamperetta mielenkiintoisella tavalla eri näkökulmista.

https://www.tampere.fi/vapaa-aika-ja-harrastukset/luotsi-kaveriksi-elamyksiin

https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-museot/kulttuurielamyksia-ja-tapahtumia/kulttuuriraitit

Lue lisää tapahtumajärjestäjistä:

Operaatio Pirkanmaa: https://www.operaatiopirkanmaa.fi/
Lastenkulttuurikeskus Rulla: https://www.lastenrulla.fi
Kulttuuritalo Laikku: https://www.laikku.fi


G Livelab Tampereen terassi palvelee Laikunlavan tapahtuman ajan.
Samana iltana G Livelabissa klo 21 alkaen keikalla ovat Suistamon Sähkö + Tuhka.
Liput 27 €.
Lue lisää keikasta täältä: https://www.glivelab.fi/tampere/events/suistamon-sahko-tuhka-621e0ebbfef9052eac97b10c/

Vapaa pääsy

Laikunlava 10 vuotta