Suoraan sisältöön

Striimaus

Kulttuuritalo Laikun tilavaraajien on mahdollista hankkia lisäpalveluna striimausapua. Striimaus eli suoratoisto tarkoittaa käytännössä sitä, että luodaan suora videolähetys internetin kautta esimerkiksi katsojan olohuoneeseen tai toisessa kaupungissa työskentelevän kollegan työhuoneelle.

Monia erilaisia tapahtumia voidaan toteuttaa striimaamalla: muun muassa musiikki-, teatteri- ja elokuvaesitykset, luennot, kokoukset, esittelytilaisuudet ja jumppatuokiot voidaan striimata. Avullamme voi myös järjestää hybridikokouksia, joissa kokoukseen osallistujista osa on läsnä tapahtumapaikalla ja osa osallistuu kokoukseen virtuaalisesti etäyhteyden avulla.

Striimaaminen on mahdollista useille eri alustoille kuten YouTubeen, Facebookiin, Microsoft Teamsiin, Zoomiin, IBM:ään tai Skypeen. Itse olemme pääasiassa käyttäneet YouTubea, mutta muutkin vaihtoehdot saadaan järjestymään. Jos sinulla ei ole ajatusta siitä, minkä palvelualustan kautta haluat striimata, autamme sopivan ratkaisun löytämisessä.
 


Striimauskalustoomme kuuluu:

•    3 kpl Sony A6400 -kameraa
•    Roland V-1HD -videomikseri
•    Soundcraft Ui24R -äänimikseri
•    noin 50 kappaletta erilaisia mikrofoneja


Striimauksen hinta riippuu toteutuksen laajuudesta. Mikäli striimissä on vain yksittäisiä henkilöitä ja kameravaihdoksia ei tarvita paljoa, hinta on 30 euroa/tunti (sis. alv 24 %). Suuremmissa produktioissa hinta on 60 euroa/tunti (sis. alv 24 %). Varattavan ajan tulee myös kattaa kokoamis- ja purkuajat. Striimauksesta vastaava teknikko tekee lopullisen arvion striimaukseen kuluvasta ajasta.

Mikäli koet, että tapahtumasi tai kokouksesi hyötyisi striimauksesta, ole yhteydessä Kulttuuritalo Laikun vahtimestareihin, jotka myös vastaavat striimauksesta ja äänituotannosta. He kertovat lisää toteutustavoista ja voivat auttaa tapahtuman suunnittelussa.


Lisätietoja:

Petri Kivimäki
Vahtimestari
040 716 6252
petri.kivimaki(at)tampere.fi        

Pauli Rauramo
Vahtimestari
044 486 3674
pauli.rauramo(at)tampere.fi