Suoraan sisältöön

Järjestä tapahtumasi Laikussa

Järjestä tapahtumasi meillä Laikussa – se on helppoa! Kulttuuritalo Laikun ja Laikunlavan tapahtumaohjelmisto rakennetaan yhdessä. Tilat ovat kaikkien tapahtumajärjestäjien ja esiintyjäryhmien käytössä. Tarjoamme käyttöön myös talon tarpeistoa ja lisäämme kaikkien kulttuuritilaisuuksien tiedot mukaan ohjelmistoomme. Laikun tilat saa maksutta käyttöönsä esittävän taiteen tapahtumiin, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tuottajat, asiakaspalvelijat ja tekninen henkilökuntamme auttavat tilaisuutesi onnistumisessa.

Tilavarauksissa noudatetaan Tampereen kaupungin yleisiä varaus- ja käyttöehtoja > (tampere.fi).

Kulttuuritalo Laikun hinnasto on uudistunut. Uusi hinnasto on voimassa 1.1.2023 alkaen. Uudesssa hinnastossa on kaksi hintaryhmää, joiden mukaan maksu määräytyy. Katso tilakohtaiset hinnat jokaisen tilan kohdalta.

Hinnat tarkistetaan vuosittain, joten erityisesti seuraavalle vuodelle varattaessa on hyvä huomioida mahdollinen hinnanmuutos.

Hintaryhmät

Hintaryhmä 1

- Yhdistysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen* harjoitukset, kokoontumiset ja yleisötilaisuudet
- Tamperelaiset urheiluseurat
- Kaupungin tuotantokannustimen saaneet filmituotantoryhmät
- Kaupungin palvelualueiden väliset varaukset
- Liikelaitokset, pelastuslaitos

*Yleishyödyllisiksi yhteisöiksi luetaan ryhmät, jotka toimivat yleiseksi hyväksi, eivät tavoittele taloudellista etua ja toiminta on kaikille avointa.

Hintaryhmä 2

- Juhlat ja muut yksityistilaisuudet
- Yritykset, säätiöt ja asunto-osakeyhtiöt
- Pääsymaksulliset yleisötilaisuudet
- Myynti ja markkinointi
- Muiden kuntien urheiluseurat

Lisäksi, tilat saa maksutta käyttöönsä kaikille avoimien ja maksuttomien esittävän taiteen tapahtumiin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Jos olet järjestämässä kokousta, niin tutustu Kokoukset-sivuun > (sisäinen linkki).


Näin järjestät tapahtuman Laikussa:

1. Suunnittele
Jos kaipaat apua tilaisuutesi ideoinnissa, ota yhteyttä tuottajaamme.
2. Varaa tilat
Tutustu tiloihimme verkossa tai tule tarvittaessa käymään paikan päällä. Tilat voit varata asiakaspalvelusta sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330. Tee tämän jälkeen tapahtumailmoitus.
3. Ilmoita tapahtumasi meille
Tapahtumailmoitus tehdään sähköisesti verkossa täyttämällä GEST-lomake > (linkki avautuu uuteen välilehteen). Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Laikun asiakaspalveluun tai tuottajaan, älä täytä uutta lomaketta.
4. Markkinointi
Markkinoimme Laikun kulttuuritilaisuuksia verkossa sekä ohjelmalehtisissä. Markkinoithan tapahtumaasi myös itse. Jos teet esimerkiksi Facebook-tapahtuman, niin kutsu Kulttuuritalo Laikun rinnakkaisjärjestäjäksi. Laikusta löytyy 3 digitaalista mainosnäyttöä, joihin on mahdollista saada mainos esille tapahtumaviikolle. Lisätietoja saa asiakaspalvelusta. Laikussa on myös A3- ja A4-koon telineitä, joihin saa esille tapahtumajulisteen. Tapahtumajärjestäjä voi toimittaa ennen tapahtumaa omakustanteiset julisteet Laikun asiakaspalveluun. Vahtimestarit laittavat julisteet esille tapahtumapäivänä.
5. Toteuta!


Laikun tapahtuma- ja näyttelytilat

Hinnat sisältävät 24%:n arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Musiikkisali

110 henkilöä


Juhlallinen Musiikkisali sopii hyvin konserttien, esitysten ja luentojen järjestämiseen. Tilassa on vajaan kahdenkymmenen neliön esiintymislava, flyygeli, esiintymisvalaistus, äänentoisto ja videoseinä. Lavalle pääsee suoraan esiintyjien pukutilasta. Musiikkisalin edustalla on oleskeluaula, jonka voi varata myös käyttöönsä esimerkiksi kokoustarjoiluja tai tilaisuuteen liittyvää työpajatyöskentelyä varten.

Musiikkisalissa on induktiosilmukka. Silmukka toimii erillisen kaulaan laitettavan silmukan sekä siihen kiinnitettävän vastaanottimen kautta. Silmukka kytketään päälle vastaanottimesta ja siitä säädellään myös äänenvoimakkuutta. Laitteet löytyvät Musiikkisalista, ikkunalaudalta.

Tilavarauksen tehnyt huolehtii siitä, että varauksen päätteeksi tilat jäävät siihen kuntoon kuin ne olivat varauksen alkaessa.

Hinnat

Kaikille avoimet maksuttomat esittävän taiteen tapahtumat: 0 e/h

Muut tapahtumat

Hintaryhmä 1
Arkisin klo 8.30-16: 30,00 e/h
Arkisin klo 16-20: 36,00 e/h
Viikonloppuisin klo 10-18: 36,00 e/h

Hintaryhmä 2
Arkisin klo 8.30-16: 90,00 e/h
Arkisin klo 16-20: 90,00 e/h
Viikonloppuisin klo 10-18: 90,00 e/h

Voit katsoa Musiikkisalin varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne > (timmi.tampere.fi)
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Luentosali

70 henkilöä


Laikun pääaulassa sijaitseva Luentosali sopii hyvin luentojen, seminaarien ja kokousten järjestämiseen. Tilassa on kiinteä esitystekniikka, puheäänentoisto ja luentopöydät.

Luentosalissa on induktiosilmikka. Luentosalin induktiosilmukka vahvistaa äänen suoraan langattomasti kuulokojeeseen.

Tilavarauksen tehnyt huolehtii siitä, että varauksen päätteeksi tilat jäävät siihen kuntoon kuin ne olivat varauksen alkaessa.

Hinnat

Hintaryhmä 1
Arkisin klo 8.30-16: 20,00 e/h
Arkisin klo 16-20: 24,00 e/h
Viikonloppuisin klo 10-18: 24,00 e/h

Hintaryhmä 2
Arkisin klo 8.30-16: 60,00 e/h
Arkisin klo 16-20: 60,00 e/h
Viikonloppuisin klo 10-18: 60,00 e/h

Voit katsoa Luentosalin varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne > (timmi.tampere.fi)
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Laikunlava ja tapahtumapuisto

Keväällä 2018 peruskorjattu Laikunlava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille. Alueen saa käyttöön maksutta. Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, yleisvalaistus, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tilat. Laikunlavan edustalla on kesäisin kiinteä noin 300 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta.

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse oman tilaisuutensa turvallisuudesta, siisteydestä ja viranomaisilmoituksista. Lisätietoja saa Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta ja tuottajilta.

Esiintyjät voivat päästä lavalle esiintymään myös osana Puistokonserttisarjaa. Lue lisää Puistokonsertit-sivulta > (sisäinen linkki). Haku on vuosittain helmikuussa.

Voit katsoa Laikunlavan varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne > (timmi.tampere.fi)
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Laikun Galleria ja Studio

Laikun näyttelysalien näyttelyt valitaan vuosittain järjestettävän näyttelyhaun kautta. Keväällä 2023 haetaan näyttelyitä vuodelle 2024. Suurempi Galleria-sali keskittyy erilaisiin ryhmänäyttelyihin ja Studio profiloituu nykytaiteen yksityisnäyttelyihin.

Gallerian vuokra on näyttelykäytössä 550 e / 5 viikkoa. Studio maksutta.

Lue lisää näyttelyhausta > (sisäinen linkki)
 

Kulttuurikahvila Laikku

Laikun kahvila on lopettanut toimintansa 30.1.2022.
 

Lastenkulttuurikeskus Rullan tilat

Lastenkulttuurikeskus Rulla toimii Laikun 1. kerroksessa. Rullaan on oma sisäänkäynti Tampereen Teatterin puoleisessa päädyssä. Rulla on elämyksellinen tila, jossa lapset pääsevät muun muassa taiteilemaan, osallistumaan erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin. Katso tarkemmat tiedot Rullan verkkosivuilta > (tampere.fi).