Tapahtuman järjestäminen Laikussa on helppoa

Kulttuuritalo Laikun ja Laikunlavan tapahtumaohjelmisto rakennetaan yhdessä. Tilat ovat kaikkien tapahtumajärjestäjien ja esiintyjäryhmien käytössä. Tarjoamme käyttöön myös talon tarpeistoa ja lisäämme kaikkien kulttuuritilaisuuksien tiedot mukaan ohjelmistoomme. Jos tapahtuma tai esitys on kaikille avoin ja maksuton, saa Laikun tilat käyttöön ilmaiseksi. Tuottajat, asiakaspalvelijat ja tekninen henkilökuntamme auttaa tarvittaessa tilaisuutesi onnistumisessa.
Otathan huomioon, että kaupunki ei anna eikä vuokraa kaupungin tiloja käyttöön puolueiden tai ehdokkaiden vaalitilaisuuksia varten. Poikkeuksen tilan käyttöön muodostavat sellaiset vaalipaneelit, joissa eri puolueiden edustajat ovat tasapuolisesti esillä.

Jos olet järjestämässä kokousta, katso:
Kokoukset >

Oman projektin toteuttaminen Laikussa:

1. Suunnittele
Jos kaipaat apua tilaisuutesi ideoinnissa, ota yhteyttä tuottajaamme.
2. Varaa tilat
Tutustu tiloihimme verkossa tai tule tarvittaessa käymään paikan päällä. Tilat voit varata sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
3. Ilmoita tapahtumasi meille
Tapahtumailmoitus tehdään sähköisesti tällä lomakkeella. Markkinoimme kaikkia Laikun kulttuuritilaisuuksia verkossa sekä puolivuosittain ilmestyvissä ohjelmalehdissä. Markkinoithan tapahtumaasi myös itse.
4. Toteuta!
 

Laikun tapahtuma- ja näyttelytilat

Hinnat sisältävät 24%:n arvonlisäveron.
 

Musiikkisali
110 hlö


Juhlallinen Musiikkisali sopii hyvin konserttien, esitysten ja luentojen järjestämiseen. Tilassa on vajaan kymmenen neliön esiintymislava, flyygeli, esiintymisvalaistus ja äänentoisto. Lavalle pääsee suoraan esiintyjien pukutilasta. Tilan takaosassa on varasto, josta vakikäyttäjien on mahdollista vuokrata lukollisia kaappeja. Musiikkisalin edustalla on oleskeluaula, jonka voi varata myös käyttöönsä esimerkiksi kokoustarjoiluja tai tilaisuuteen liittyvää työpajatyöskentelyä varten.

Esitystekniikka tuodaan tilaan erikseen pyydettäessä.

Hinnasto 2019
0 € / h   Kaikille avoimet maksuttomat kulttuuritilaisuudet
35 € / h Pääsymaksulliset kulttuuritapahtumat
65 € / h Yritystapahtumat
Katso myös kokoushinnasto >

Katso varaustilanne >

Luentosali
70 hlö


Laikun pääaulassa sijaitseva Luentosali sopii hyvin luentojen, seminaarien ja kokousten järjestämiseen. Tilassa on kiinteä esitystekniikka, puheäänentoisto, piano ja luentopöydät.

Hinnasto 2019
0 € / h Kaikille avoimet maksuttomat kulttuuritilaisuudet
25 € / h Pääsymaksulliset tapahtumat
55 € / h Yritystapahtumat
Katso myös kokoushinnasto>

Katso varaustilanne >

Laikunlava ja tapahtumapuisto

Keväällä 2018 peruskorjattu Laikunlava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille. Alueen saa käyttöön maksutta. Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, yleisvalaistus, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tilat. Laikunlavan edustalla on kiinteä noin 300 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta.

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse oman tilaisuutensa turvallisuudesta, siisteydestä ja viranomaisilmoituksista. Lisätietoja Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta ja tuottajilta. Lavan ja katsomon lisäksi käyttöönsä voi varata muun puistoalueen tai kulttuuritalon edustan, jonka portaille voi rakentaa nousevan katsomon Laikun istuinalusilla.

Esiintyjät voivat päästä lavalle esiintymään myös osana puistokonserttisarjaa. Ks. www.puistokonsertit.fi Haku vuosittain helmikuussa.

Katso varaustilanne >

Laikun Galleria ja Studio

Laikun näyttelysalien näyttelyt valitaan vuosittain järjestettävän näyttelyhaun kautta. Keväällä 2018 haetaan näyttelyitä vuodelle 2019. Suurempi Galleria-sali keskittyy erilaisiin ryhmänäyttelyihin ja Studio profiloituu nykytaiteen yksityisnäyttelyihin. Tiloja voidaan käyttää hyvissä ajoin sovittaessa myös esimerkiksi pienten messutapahtumien järjestämiseen.

Gallerian vuokra on näyttelykäytössä 400 € /3 vko. Studio ja kulttuuritapahtumat maksutta.

Lue lisää näyttelyhausta >

Kulttuurikahvila Laikku

Kulttuuritalon    pääaulaan    avautuvassa kulttuurikahvilassa   voi   järjestää   pienimuotoisia tapahtumia, kuten  runoiltoja, stand-uppia ja akustisia pienten kokoonpanojenkonsertteja. Äänentoistolaitteet saatavilla. Kahvilassa noin 30 asiakaspaikkaa. Anniskeluoikeudet. Tapahtumaehdotukset: kahvilalaikku@massiveosk.fi

Lastenkulttuurikeskus Rullan tilat

Laikun pohjakerroksessa sijaitsevan Lastenkulttuurikeskus Rullan elämysaulaa ja työpajatiloja voi varata käyttöönsä lapsille suunnatun toiminnan järjestämiseen. Tapahtumia voidaan järjestää tapauskohtaisesti myös Rullan aukioloaikoina. Rullan Lastenlava on tarkoitettu lasten omille esityksille.

Varaukset sovitaan erikseen Rullan tuottajan kanssa:
Niina Niiniluoto
050 364 6134
niina.niiniluoto(at)tampere.fi
Rulla >