Tapahtuman järjestäminen Laikussa on helppoa

Kulttuuritalo Laikun ja Laikunlavan tapahtumaohjelmisto rakennetaan yhdessä. Tilat ovat kaikkien tapahtumajärjestäjien ja esiintyjäryhmien käytössä. Tarjoamme käyttöön myös talon tarpeistoa ja lisäämme kaikkien kulttuuritilaisuuksien tiedot mukaan ohjelmistoomme. Laikun tilat saa maksutta käyttöönsä esittävän taiteen tapahtumiin, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tuottajat, asiakaspalvelijat ja tekninen henkilökuntamme auttaa tarvittaessa tilaisuutesi onnistumisessa.

Tutustu Kulttuuritalo Laikun yleisiin varausehtoihin, voimassa 1.1.2020 alkaen.
Kulttuuritalo Laikun hinnasto
(1.1.2020 alkaen).
Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Jos olet järjestämässä kokousta, katso:
Kokoukset >


Oman projektin toteuttaminen Laikussa:

1. Suunnittele
Jos kaipaat apua tilaisuutesi ideoinnissa, ota yhteyttä tuottajaamme.
2. Varaa tilat
Tutustu tiloihimme verkossa tai tule tarvittaessa käymään paikan päällä. Tilat voit varata asiakaspalvelusta sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330. Tee tämän jälkeen tapahtumailmoitus.
3. Ilmoita tapahtumasi meille
Tapahtumailmoitus tehdään sähköisesti tällä lomakkeella. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Laikun viestintään, älä täytä uutta lomaketta.
4. Markkinointi
Markkinoimme Laikun kulttuuritilaisuuksia verkossa sekä ohjelmalehtisissä. Markkinoithan tapahtumaasi myös itse. Jos teet esimerkiksi Facebook-tapahtuman, niin kutsuthan Kulttuuritalo Laikun rinnakkaisjärjestäjäksi.
Laikusta löytyy lisäksi 3 digitaalista mainosnäyttöä. Näyttöihin on mahdollista saada mainos esille tapahtumaviikolle. Lisätietoja saa asiakaspalvelusta. 
Laikussa on myös A3 ja A4-koon telineitä, joihin saa esille tapahtumajulisteen. Tapahtumajärjestäjä voi toimittaa ennen tapahtumaa omakustanteiset julisteet Laikun asiakaspalveluun. Vahtimestarit laittavat julisteet esille tapahtumapäivänä.
5. Toteuta!


Laikun tapahtuma- ja näyttelytilat

HUOM!
Koronarajoituksista johtuen tilojen henkilömääriä on pienennetty.
Henkilömäärät: musiikkisali 45, luentosali 24, kokoustila Syrjä 9, Mäkelän kabinetti 7, Idealinna 6.

Hinnat sisältävät 24%:n arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Musiikkisali
110 hlö


Juhlallinen Musiikkisali sopii hyvin konserttien, esitysten ja luentojen järjestämiseen. Tilassa on vajaan kahdenkymmenen neliön esiintymislava, flyygeli, esiintymisvalaistus ja äänentoisto. Lavalle pääsee suoraan esiintyjien pukutilasta. Musiikkisalin edustalla on oleskeluaula, jonka voi varata myös käyttöönsä esimerkiksi kokoustarjoiluja tai tilaisuuteen liittyvää työpajatyöskentelyä varten.

Esitystekniikka tuodaan tilaan erikseen pyydettäessä. Tilavarauksen tehnyt huolehtii siitä, että varauksen päätteeksi tilat jäävät siihen kuntoon kuin ne olivat varauksen alkaessa.

Hinnasto 2020
0 € / h   Kaikille avoimet maksuttomat esittävän taiteen tapahtumat
15–30 € / h Muut avoimet tapahtumat
35 € / h Pääsymaksulliset kulttuuritapahtumat
65 € / h Yritystapahtumat
Katso myös kokoushinnasto >

Voit katsoa Musiikkisalin varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne >
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Luentosali
70 hlö


Laikun pääaulassa sijaitseva Luentosali sopii hyvin luentojen, seminaarien ja kokousten järjestämiseen. Tilassa on kiinteä esitystekniikka, puheäänentoisto ja luentopöydät.

Tilavarauksen tehnyt huolehtii siitä, että varauksen päätteeksi tilat jäävät siihen kuntoon kuin ne olivat varauksen alkaessa.

Hinnasto 2020
0 € / h Kaikille avoimet maksuttomat esittävän taiteen tapahtumat
15–25 € / h Muut avoimet tapahtumat
2030 € / h Pääsymaksulliset tapahtumat
55 € / h Yritystapahtumat
Katso myös kokoushinnasto>

Voit katsoa Luentosalin varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne >
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Laikunlava ja tapahtumapuisto

Keväällä 2018 peruskorjattu Laikunlava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille. Alueen saa käyttöön maksutta. Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, yleisvalaistus, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tilat. Laikunlavan edustalla on kesäisin kiinteä noin 300 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta.

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse oman tilaisuutensa turvallisuudesta, siisteydestä ja viranomaisilmoituksista. Lisätietoja saa Kulttuuritalo Laikun asiakaspalvelusta ja tuottajilta. Lavan ja katsomon lisäksi käyttöönsä voi varata muun puistoalueen tai kulttuuritalon edustan, jonka portaille voi rakentaa nousevan katsomon Laikun istuinalusilla.

Esiintyjät voivat päästä lavalle esiintymään myös osana puistokonserttisarjaa. Ks. www.puistokonsertit.fi Haku on vuosittain helmikuussa.

Voit katsoa Laikunlavan varaustilanteen täältä:
Tarkista varaustilanne >
Tilat varataan ottamalla yhteyttä Laikun asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: kulttuuri(at)tampere.fi, 040 806 2330.
 

Laikun Galleria ja Studio

Laikun näyttelysalien näyttelyt valitaan vuosittain järjestettävän näyttelyhaun kautta. Keväällä 2019 haetaan näyttelyitä vuodelle 2020. Suurempi Galleria-sali keskittyy erilaisiin ryhmänäyttelyihin ja Studio profiloituu nykytaiteen yksityisnäyttelyihin. Tiloja voidaan käyttää hyvissä ajoin sovittaessa myös esimerkiksi pienten messutapahtumien järjestämiseen.

Gallerian vuokra on näyttelykäytössä 400 € /3 vko. Studio ja kulttuuritapahtumat maksutta.

Lue lisää näyttelyhausta >
 

Kulttuurikahvila Laikku

Kulttuuritalon pääaulaan avautuvassa kulttuurikahvilassa voi järjestää pienimuotoisia tapahtumia, kuten runoiltoja, stand-uppia ja akustisia pienten kokoonpanojen konsertteja. Pieni äänentoistolaitteisto saatavilla. Kahvilassa on noin 30 asiakaspaikkaa. Anniskeluoikeudet.

Tapahtumaehdotukset: kahvilalaikku(at)massiveosk.fi
 

Lastenkulttuurikeskus Rullan tilat

Laikun pohjakerroksessa sijaitsevan Lastenkulttuurikeskus Rullan elämysaulaa ja työpajatiloja voi varata käyttöönsä lapsille suunnatun toiminnan järjestämiseen. Tapahtumia voidaan järjestää tapauskohtaisesti myös Rullan aukioloaikoina. Rullan Lastenlava on tarkoitettu lasten omille esityksille.

Varaukset sovitaan erikseen Rullan tuottajan kanssa:
Niina Niiniluoto
050 364 6134
niina.niiniluoto(at)tampere.fi
Rulla >